tirsdag 23. juli 2019

Å reise med barn

I tiden før sommerferien florerer det av tips på nettet angående dette å reise med barn. Nå har vi jo fått litt erfaring og vi har lagt vår egen vri på en del av disse rådene for å få en ekstra spenning ved ferieturene våre:


  1. Vi reiser stort sett til steder der det er veldig langt til nærmeste McDonald's, KFC eller Pizza Hut. Dette medfører at ungene til stadighet får servert fisk med både hode og gjeller, chilisaus istedenfor ketchup og potetgull istedenfor pommes frites. Alltid stas når det står igjen tre uspiste måltider når man går fra en restaurant. 
  2. Vi sørger for å minimere antall måltider (dette er ikke utelukkende forårsaket av matlysten hos de voksne) bare for å se hvilken konsekvens dette har utover natten. Vi kan bekrefte at nattmat stadig er på menyen. 
  3. Vi unngår all inclusive slik at vi får muligheten til å gå flest mulig skritt i den varmeste tiden på døgnet; gjerne da flere av serveringsstedene har siesta slik at vi må helt til andre enden av byen for å få mat. 
  4. Vi bor gjerne på steder med mer eller mindre velkomne husdyr slik at alle går på tåhev gjennom ferien. 
  5. Vi sørger for at shoppingtilbudet er nærmest ikke-eksisterende og at isen i isdisken er nærmest uspiselig. Alltid en høydare når far får lov til å spise all isen ingen andre ville ha og det vi tar med oss hjem er en pose med stein og utslitt badetøy. 
  6. Vi reiser så langt at barna våre er like eksotiske for de innfødte som de innfødte er for barna. "jeg er ingen engel, jeg har ikke vinger" har blitt nevnt opptil flere ganger.
Utover dette støtter vi opp under generelle tips vedrørende det å reise med barn. Vi vil allikevel påstå at iallfall våre barn har veldig godt av å se at ikke alle har det like bra som oss, at for noen er det å få fisk til den risen en luksus de sjelden kan unne seg, at det lasset med klær vi bruker er mer enn enkelte her kommer til å eie i hele sin barndom og at livet ikke er en dans i infinitypools og paraplydrinker. Og vi ser at de ser, at de observerer, at de lærer og håper at de vokser bittelitt. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar