mandag 29. juli 2019

Dykking a la Kapp Verde

Det ble ikke riktig så mye dykking som jeg hadde sett for meg denne ferien av ulike årsaker. Vi valgte å gå for Cabo Verde Diving - en italiensk sjappe. I motsetning til de asiatiske diveshopsene vi har møtt fremstod denne som veeeldig italiensk. Vi tenkte vi kunne melde oss på de divesitene vi kunne tenke oss, men det viste seg at her var ikke dykkene planlagt i særlig grad før man var trygt plassert i båten med alt utstyret.

Det ble derfor ikke vrak dykking på oss, slik jeg kunne tenke meg. Vi kom oss heller ikke til Choclassa. Men vi har sett mange murener, skorpionfisk, nudi/flabellina, frog fish, pipe og flutefish, trigger fish, flatfish og Ikke minst en nydelig skilpadde.

Vi fikk til tre dykk inkludert refresher. Vi overlevde. Mestringsfølelsen varierte veldig, noen puster som en liten hval. Vi fikset safety stopp og controlled ascent uten guiden. Vi er tryggere og tryggere på det vi driver med i havdypet.

Og så innser vi at vi er ganske bortskjemt når det gjelder dykkesteder. Det er ikke til å stikke under en stol at det er mer farger, flere fisker og bittelitt mer stas å dykke i Filippinene og Indonesia. Men vi koser oss under vann uansett, til tross for strøm, sandbunn og litt begrenset med sikt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar